luni, 23 iulie 2018

Glosita migratorie sau limba geografică

Prevalența glositei migratorie este de 1-3 % din populație și poate interesa ambele sexe. Este o variantă anatomică benignă a mucosei linguale și poate apărea încă din primele  săptămâni sau luni de viață .

Glosita migratorie prezintă zone de mucosa  subțiată, cu un contur neregulat, mărginite de un lizereu alb-cenușiu. În ansamblu, leziunea preazintă un aspect “de hartă”, iar zonele afectate pot avea un aspect variabil în timp.

În 50% din cazuri limba geografică se poate asocia cu limba fisurată . Uneori, poate să apară și sub formă unei leziuni unice, atipice, fiind necesar un examen histopatologic  pentru a o diferenția  de  psoriazisul care se poate manifestă la nivelul cavitații bucale sub formă de glosită migratorie.

În general, această afecțiune este asimptomatică, însă anumiți subiecți pot prezența o sensibilitate la anumite alimente acide sau condimentate.

Nu necesită tratament, cu excepția momentelor de exacerbare atunci când se indică antiinflamantorii topice. Momentele de exacerbare pot alterna cu cele asimptomatice, evoluția  glositei migratorie fiind total beningnă.
...

Cu multă pasiune, avem grijă de zâmbetul dumneavoastră! Dr.Andra Șerban

Pentru programări
http://www.ambasadordent.ro/p/contact.html

Un comentariu:

  1. Titanium vs stainless steel: This is your one-stop-shop for all things platinum!
    Titanium - the best titanium alloy titanium nail for aluminum oxide, is designed and manufactured by columbia titanium pants Steel Constructers titanium 4000 in Solingen, tungsten titanium Germany. Rating: 5 · ‎4 titanium scrap price votes · ‎$9.99 · ‎In stock

    RăspundețiȘtergere

Apăsați tasta ctrl și derulați simultan pentru a mări harta

Date cartografice
Date hartă ©2018 Google, INEGI, ORION-ME
Date cartograficeDate hartă ©2018 Google, INEGI, ORION-ME
Date hartă ©2018 Google, INEGI, ORION-ME
Hartă
Satelit